Zoo si připisuje další úspěch. Loni do ní zavítalo dosud nejvíce návštěvníků

Dosud nejvyšší návštěvnost ve své sedmatřicetileté historii zaznamenala na konci minulého roku hodonínská zoologická zahrada. Do své statistiky si zapsala rekordních 160 170 návštěvníků, jichž do zoo loni zavítalo o bezmála šestadvaceti tisíc více než v roce 2013 a o téměř deset tisíc více, než činil první návštěvnický rekord v roce 2009. K této vynikající bilanci přispělo nejen příznivé počasí, které do zahrady lákalo prakticky během celého roku, ale byla to i řada aktivit ze strany samotné zoo.

 „Zkusili jsme změnu propagační politiky. Více než kdy jindy jsme například investovali do reklamy, zintenzivnili jsme spolupráci s veškerými  dostupnými regionálními i celostátními médii. Hodně nám pomohla i skutečnost, že jsme se dostali do společenství Top výletních cílů jižní Moravy a Dolního Rakouska,“ vyjmenoval některé z cest, které k vysoké návštěvnosti vedly, ředitel zoo Martin Krug.  

Návštěvníky ale lákala i řada masivně propagovaných kulturně výchovných a vzdělávacích akcí, obměna expozic a zvláště pak příchod nových živočišných druhů. Největším tahákem přitom byl pár bílých jihoafrických lvů, jichž v zahradách světa žijí jen tři stovky a kteří jsou v rámci České republiky k vidění pouze v Hodoníně. Právě Samba s Nadirou, jak se unikátní kočky jmenují, vzbuzovali mimořádnou pozornost celostátních médií. „Domníváme se, že i jimi odvysílané reportáže, zejména v rámci hojně sledovaných televizních pořadů, jakými jsou například Toulavá kamera, Snídaně s Novou, Cyklotoulky na ČT Sport nebo reportáž na TV Barrandov, sehrály ve vývoji návštěvnosti loňského roku významnou roli,“ doplnil ředitel zoo

Bohuna Mikulicová