Děti připravovaly dárky pro zvířátka v zoo

Ozdobit stromky v zoo pochoutkami pro zvířata přišly děti z hodonínských mateřských škol a několik tříd školáků od Červených domků. Zdobení stromků je oblíbená aktivita v hodonínské zoo už 15 let a i letos přišlo více než 200 dětí. Kromě ovoce děti připravily ozdoby a řetězy z nejrůznějších oříšků a pečiva, na kterých si přes zimu pochutnají ptáci nebo veverky.

Pro zvířata v zoo pak připravovaly dárky jako každý rok děti z kroužku Sovičky. Kroužek navštěvují děti ze školní družiny U Červených domků a funguje v zoologické zahradě pod vedením ošetřovatelů Petry Bílkové a Lukáše Baránka.

„Chodíme sem s dětmi pravidelně už 8 let. Nejdříve byla skupina jedna a postupně byl zájem tak velký, že jsme děti museli rozdělit na dvě skupinky. Velkou zásluhu na tom mají především ošetřovatelé, kteří mají pro děti vždy připravený pestrý program „říkají vychovatelky ze školní družiny Jana Ilčíková a Alena Václavíková. „Mě tady baví všechno, hlavně se mi líbí, že můžu být v zoo. Nejvíc mě baví krmení zvířat a hry, které nám chystají Lukáš s Peťkou“ usmívá se desetiletý Michal.

„Předvánoční schůzka patří mezi ty nejoblíbenější, s dětmi adoptujeme vždy nějaká zvířata v zoo, rozdáme si CD s fotkami z celoroční činnosti a hlavně připravujeme vánoční dárky pro zvířata. Tyto praktické aktivity děti velmi baví a zároveň se dozví něco o tom, čím se zvířata v zoo živí. Do krabiček schovávají oříšky, sušené ovoce, piškoty nebo granule. Když pak šimpanzi dárky rozbalují, je to zábava jak pro zvířata, tak pro děti“ doplňuje chovatelka Petra Bílková.