Výukové programy ke Dni zvířat byly věnovány pralesům

Svět si Mezinárodní den zvířat připomíná 4. října, v zoo proběhla hlavní oslava určená pro širokou věřejnost první říjnovou neděli. Speciální program jsme však připravili i pro základní školy a tím byly výukové programy, které jsme tentokrát věnovali pralesům a to nejen tématicky. Výtěžek z nich totiž podpoří vzdělávací programy v Indonésii, v jednom z míst, kde jsou pralesy  nejvíce ohroženy.

Program se skládal z několika částí. Po úvodním povídání o pralesních zvířatech, jejich pestrosti, ale také ohrožení, následovala návštěva některého z pralesních zvířat v zoo. Kromě zajímavého povídání s ošetřovateli těchto zvířat se děti zapojily do tzv. enrichmnetu. Jde o přípravu různých aktivit a hraček pro zvířata, které slouží především k vyplnění volného času a stimulaci psychiky zvířat chovaných v zajetí. Například krmení se ukrývá do různých krabiček a dalších obalů, které se pak rozmístí v expozici. Tyto aktivity baví jak zvířata, tak i děti, které je se zájmem pozorují. V další části se skupinky dětí snažily zužitkovat nabyté znalosti ve vědomostní soutěži a odměnou pro všechny byla závěrečná prohlídka zoo. Programů se v týdnu od 2.-6.10. zúčastnilo přes 200 dětí z Hodonína a okolí.

Navštivte také naše oficiálních facebookové stránky, kde naleznete více fotografiií: https://www.facebook.com/pg/ZoologickaZahradaHodonin/photos/?tab=album&album_id=2199575520067898