Narodilo se mládě velblouda dvouhrbého

Páru velbloudů dvouhrbých, kteří oba v těchto dnech slaví své 7. narozeniny, se narodil druhý potomek. Jedná se o samičku, která přišla na svět ve čtvrtek 28. 3. 2019 v dopoledních hodinách. Několik prvních dní strávila ve výběhu společně s matkou, aby si obě na sebe zvykly, a následně k nim byl připojen i otec. Spojení proběhlo bez problémů a nyní jsou již všichni tři k vidění ve výběhu společně.

Jedná se již o druhého potomka tohoto chovného páru. První mládě, sameček, se jim narodil na jaře 2017 a v roce 2018 odešel do zoo v Holandsku. Samice tedy již měla zkušenosti z předchozího odchovu: „Druhý porod i následná adaptace mláděte proběhly bez problémů. Prvoodchovy bývají u tohoto druhu komplikovanější, první mládě jsme museli přikrmovat, ale u tohoto mláděte již vše proběhlo přirozeně a od začátku pije mateřské mléko bez problémů,“ uvádí zooložka Zdenka Vavrysová.

Rodiče tvořící chovný pár přišli do hodonínské zoo v roce 2013. Samice pochází z liberecké zoo a samec ze safariparku Beekse Bergen v Holandsku. Oba se narodili v roce 2012. Před jejich příchodem chovala Zoo Hodonín velbloudy jednohrbé, jejichž chov byl po úhynu chovné samice ukončen.