Velká prázdninová ZERO WASTE SOUTĚŽ

Prázdniny přicházejí a s nimi i naše prázdninová výzva. Zero waste je přístup k životu, který usiluje o minimalizaci vzniku odpadu. Pojďme to společně zkusit i během prázdnin a dovolených.

Budeme vám přinášet tipy, jak se co nejlépe zero waste životnímu stylu přiblížit a máme pro vás i VELKOU PRÁZDNINOVOU SOUTĚŽ.
Po celé dva prázdninové měsíce nám můžete zasílat fotky se svými tipy a příklady, jak vy sami jste se do výzvy zapojili. Fotky zaslané na adresu vyuka@zoo-hodonin.cz budeme průběžně zveřejňovat na našem profilu a autoři těch nejzajímavějších se mohou těšit na zajímavé ceny. Do fotky se snažte zakomponovat ceduli s nápisem zero waste prázdniny.

—————————————————————————————
A co je to vlastně Zero waste?
To, že je správné a potřebné třídit odpad, už ví asi většina z nás.
Recyklace ale není všemocná. Většina plastů, které třídíme, i přesto končí na skládkách nebo ve spalovnách. Některé plasty jednoduše recyklovat nelze nebo se jejich recyklace nevyplatí a i recyklované plasty nakonec často končí ve vodách v podobě mikročástic.
Ano, platí raději recyklovat, než použít jednorázově. Ale ještě lépe odpad nevytvářet vůbec! .

Nenechte se odradit nulou v názvu. Ta je spíše symbolickým a motivačním ideálem k redukci naší ekologické stopy v co největší možné míře.

SOUTĚŽ MŮŽETE SLEDOVAT ZDE:

https://www.facebook.com/events/484846792323089/