❗ Ve čtvrtek 31. října 2024 bude Zoo Hodonín z provozních důvodů uzavřena. Děkujeme za pochopení.

V zoo probíhají přípravy na její znovuotevření

V pondělí 12. dubna budou zoologické zahrady po téměř čtyřech měsících opět otevřeny veřejnosti. A v hodonínské zoo již od začátku týdne, kdy bylo otevření avizováno, probíhají pečlivé přípravy. Pracovníci zoo po areálu v předepsaných vzdálenostech rozestavují lavičky a odpadkové koše, doplňují dezinfekční roztoky na ruce v bezdotykových stojanech k tomu určených a na místech, kde se předpokládá větší koncentrace návštěvníků, což je například prostor před bufetem, distančními páskami vymezují prostory k dodržení bezpečných rozestupů.

Průběžné přípravy na nadcházející znovuotevření, které je v pořadí již čtvrté od loňského března, kdy byly zahrady z důvodu koronavirových opatření poprvé veřejnosti uzavřeny, ale probíhají dlouhodobě, takže informace o pondělním otevření pracovníky zoo nijak nezaskočila. Kromě návštěvnického komfortu a otevřeného bufetu se návštěvníci mohou těšit samozřejmě především na zvířata. „Největším lákadlem stále zůstávají již odrůstající čtyřčata lva jihoafrického narozená loni v srpnu a mládě vlka hřivnatého z loňského prosince, protože příležitostí prohléhnout si tako zvířata naživo nebylo mnoho,“ uvádí zooložka Lenka Štursová a dodává, že návštěvníci se mohou dále těšit na stále se rozrůstající stáda ovcí a koz či na mláďata klokana rudokrkého i obrovského.

Z řad příznivců zoo, kteří se již do zahrady po tak dlouhé pauze nemohou dočkat, se ozývají dotazy, a to především ohledně omezení kapacity, které stanovila vláda ČR. Denní počet návštěvníků bude sledován, ale nepředpokládá se, že by limit mohl být překročen. Denní návštěvnost zoo se v předchozích letech v dubnu vždy pohybovala max. do 400 osob za celý den. Nyní stanovený limit 20% pro hodonínskou zahradu znamená 700 osob v jeden okamžik, takže obavy, že by mohl být překročen a návštěvníci se tak do zahrady nedostali, nejsou v tuto chvíli na místě a vstupenky lze zakoupit online i přímo na pokladně zoo. Zahrada bude otevřena denně od 9:00 do 19:00 hodin, vnitřní pavilony zůstanou uzavřeny. Výdejní okénka bufetu budou otevřena denně od 10:00 do 18:00.