❗ Ve čtvrtek 31. října 2024 bude Zoo Hodonín z provozních důvodů uzavřena. Děkujeme za pochopení.

Demolicí pavilonu akvárií začíná postupná modernizace Zoo Hodonín. Na podzim se pro veřejnost dočasně uzavře.

Pavilon akvárií hodonínské zoo, jehož statiku poškodilo před dvěma lety tornádo, začala rozebírat demoliční firma. Po nutném vytřídění materiálů nastoupí těžká technika. Následná výstavba nového pavilonu je součástí postupné modernizace zoo plánované na několik dalších let.

Do příštího roku má také začít stavba nového vstupního objektu, rekonstrukce zastaralého šelmince a počítá se i se zahájením výstavby moderního psího útulku, zničeného taktéž tornádem. Ve stádiu projektů jsou zatím nové pavilony pro zvířata všech kontinentů.

Vzhledem ke stavebním pracím první etapy, s tím souvisejícím omezením a nemožnosti zajistit bezpečný pohyb návštěvníků se Zoo Hodonín od 2. října pro veřejnost dočasně uzavře, pravděpodobně do jarních měsíců. Vnitřní chod zoo a péče o zvířata zůstanou samozřejmě zachovány.

Do konce září nebude provoz ani plánované akce omezeny, uskuteční se i objednané zážitkové programy a také všechny turnusy letních příměstských táborů. Platnost zakoupených a nevyčerpaných permanentek či poukazů se o dobu uzavírky automaticky prodlouží. O podrobnostech a jednotlivých opatřeních budeme včas informovat.

(na snímku je vizualizace nového pavilonu akvárií)