Modernizace Zoo Hodonín pokračuje vstupním areálem. Pro návštěvníky zůstává otevřeno.

Plánovaná rekonstrukce a modernizace Zoo Hodonín pokračuje vstupním areálem zahrnujícím i pokladny s turnikety a nové sociální zařízení. Demolice starého objektu začne v měsíci říjnu.

Oproti původnímu předpokladu zůstane zoo pro návštěvníky nadále otevřena. Dočasný hlavní vstup s pokladnou bude posunut blíže k parkovišti. Péče o zvířata ani běžného provozu se stavba nedotkne, bude pouze částečně vymezen prostor stavby uvnitř zoo. Zachovány tak zůstanou plánované akce, prohlídky, zážitkové programy i kroužky pro děti. Předem zakoupené vstupenky, permanentky či poukazy zůstávají v platnosti. Vstupné zůstává stejné po celou dobu rekonstrukce.

Dokončení vstupního areálu se předpokládá v létě příštího roku. V rámci první etapy modernizace zoologické zahrady, jež začala letos demolicí původní budovy pavilonu akvárií poškozeného tornádem a montáží fotovoltaiky na provozní budově zoo a vzdělávacím centru, se v příštím roce kromě nového akvária plánuje ještě výstavba nového útulku pro psy taktéž poničeného živlem a rekonstrukce takzvaného starého šelmince, zahrnující zvětšení prostoru.

Koncepce rozvoje Zoo Hodonín schválená radou města Hodonína jako zřizovatelem zoo zahrnuje postupně navazující 4 etapy a šest nových objektů s ukončením v roce 2028. Mimo jiné zde mají vzniknout nové expozice zvířat afrického, australského či jihoamerického regionu, v budoucnu také nové dětské hřiště a rozvojová zóna. Součástí změn bude i nová grafická identita včetně loga zoo.

Zoologická zahrada Hodonín patří mezi nejmenší a nejmladší v České republice. Otevřena byla v roce 1977, rozkládá se na okraji chráněného lesního komplexu Hodonínská Dúbrava a v současné době chová asi 400 zvířat ve stovce druhů. Je členem Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií, Unie českých a slovenských zoologických zahrad, a je také zapojena do několika záchranných projektů.

Na snímku je vizualizace vstupního objektu.