Zážitkové programy umožní bližší poznání zoo i zvířat

Bližší poznání zvířat i provozu Zoo Hodonín umožňují zážitkové programy. Zájemci mohou si mohou vybrat ze dvou forem – hodinovou Exkurzi do zázemí anebo celodenní zážitek nazvaný Jeden den ošetřovatelem. Může také jít o zajímavý dárek formou poukazu.

Podle konkrétnějšího zájmu o zvířata si účastník může zvolit jeden ze čtyř okruhů, a to šelmy nebo opice, další možností jsou antilopy + zebry + klokani + kozy + ovce, případně lamy + velbloudi + antilopy + přípravna krmiv. Přímý kontakt se zvířaty je omezený, vždy podle rozhodnutí ošetřovatele.

Program Exkurze do zázemí je určen pro jednoho až dva účastníky od patnácti let, případně jedno dítě 10–15 let s doprovodem dospělého. Během hodiny poznají zblízka provoz a dozví se odpovědi na zvídavé otázky.

Celodenní program je předurčen pro opravdového zájemce o práci se zvířaty – pod dohledem zkušeného ošetřovatele provádí totiž od rána veškeré činnosti, které si péče o zvířata vyžaduje. To znamená aktivní úklid a čištění ubikací a výběhů, přípravu krmení a jeho podávání. Doporučuje se proto vhodné oblečení a obuv. Odměnou za absolvování je i tričko, certifikát a kolekce snímků. Podmínkou je věk minimálně 15 let.

Podrobnější informace o zážitkových programech, cenách, termínech a objednání se zájemce dozví na webových stránkách www.zoo-hodonin.cz v části Návštěva.