Zoo zahájila hlavní sezonu

Zahájení hlavní sezony 7. dubna bylo symbolickým otevřením jara v Zoo Hodonín, i když počasí bylo spíše letní a přilákalo především rodiny s dětmi. Zoologická zahrada je samozřejmě otevřena denně po celý rok, Jarní období je ale spojeno s oživením přírody, větším počtem mláďat a začátkem akcí pro veřejnost.

Návštěvníci mohli sledovat komentovaná krmení, podílet se na výrobě zábavných prvků pro šimpanzy, velký zájem dětí byl také o setkání s kontaktními zvířaty. Kromě králíka nebo morčete si některé troufly pohladit i pagekona, mnohonožku, švába nebo krajtu. Plno bylo u surikatího divadla, na dosah byli plameňáci, nabízela se i možnost krmení ovcí a koz. Nejmenší mohli také získat namalovaný zvířecí obličej, ti větší si zkusili střelbu na terč z luku nebo kuše. A kdo správně odpověděl na zvídavé kvízové otázky, byl ve slosování o rodinné vstupenky.

Mezi další větší víkendové akce v Zoo Hodonín patří například Den Země v neděli 21. dubna věnovaný nutnosti ochrany životního prostředí a zaměřený na hmyz, Den biodiverzity 19. května s podtitulem Chraňme různorodost života v naší přírodě, o letních prázdninách je navštěvovaný Den tygrů 28.7. s Během pro tygry souvisící s chovem ohrožených tygrů ussurijských v Hodoníně a spolkem Altaica zaměřeným na podporu záchranných programů.